Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Eurovision 2012: Άκου όλες τις συμμετοχές μέχρι τώρα!

Ο τελικός για τη φετινή Eurovision είναι 2 μήνες και 20 μέρες μακριά.
Πρέπει να κάνουμε λοιπόν μια ανασκόπηση με όλα τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής, ώστε να μη χανόμαστε!...


Ξεκινάμε με την Αλβανία και την Rona Nishliu που τραγουδάει "Suus". Μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, που έχει ενθουσιάσει αρκετούς eurofan από την πρώτη μέρα επιλογής της.
Ξεκινάμε με την Αλβανία και την Rona Nishliu που τραγουδάει "Suus". Μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, που έχει ενθουσιάσει αρκετούς eurofan από την πρώτη μέρα επιλογής της.


Στη συνέχεια έχουμε τη Γαλλία, με την αγαπημένη Anggun και το τραγούδι "Echo (You And I)". Είναι η κοπέλα που έχει ερμηνεύσει παλιότερα δύο εκπληκτικά τραγούδια-επιτυχίες το "Snow on the Sahara" και το "Saviour".


Η Δανία επιλέγει ένα φρέσκο πρόσωπο, τη Soluna Samay, με την πολύ όμορφη φωνή και το αρκετά ενδιαφέρον τραγούδι, που έχει τον τίτλο "Should've Known Better".


Η Ελβετία παρουσιάζει του Sinplus με το τραγούδι "Undreakable". Ένα uptempo rock κομμάτι με πολύ δυναμισμό.


Η Νορβηγία στέλνει τον Tooji (ιρανικής καταγωγής), ο οποίος αποτελεί teen icon στη χώρα του με εκπομπές στο MTV και αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Το τραγούδι του "Stay" έχει πολύ ανατολικό ήχο και αν το ακούγαμε ως συμμετοχή δική μας, της Τουρκίας ή της Κύπρου δε θα μας έκανε καμία εντύπωση. Τώρα όμως...


Η Ισλανδία από την άλλη συνεχίζει την παράδοση της μπαλάντας, με ένα αρκετά ενδιαφέρον κομμάτι στα ισλανδικά, συνοδευμένο από βιολιά και μαυροφορεμένα φωνητικά. Μια συμμετοχή που θα "τραβήξει" σίγουρα τις ψήφους της κριτικής επιτροπής.


Η Μάλτα από την άλλη επιλέγει ακόμα ένα dance κομμάτι με τον τίτλο "This is the night" ερμηνευμένο από τον Kurt Calleja.


Η Ουγγαρία με ένα γκρουπ προσπαθεί να πιάσει μια καλή θέση. Οι Compact Disco τραγουδούν "Sound Of Our Hearts".


Στη Λευκορωσία τώρα παίχτηκε ένα μεγάλο σίριαλ. Αρχικά τον τελικό τον κέρδισε η Alyona Lanskaya με το "All my life". Λίγες μέρες αργότερα όμως, η κρατική τηλεόραση απέκλεισε το τραγούδι και ανακήρυξε ως νέο νικητή το συγκρότημα Litesound με το "We are the heroes". Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι eurofans προτιμούσαν αυτή τη συμμετοχή...


Η Γερμανία στέλνει τον Roman Lob με το τραγούδι "Standing Still". Μια ευαίσθητη μπαλάντα, σίγουρα εμπνευσμένη από τον περσινό νικητή.


Η Ουκρανία επέλεξε μία από τις καλύτερες φωνές στο φετινό διαγωνισμό. Η Gaitana ερμηνεύει το "Be My Guest". Αν και το τραγούδι δεν μοιάζει για φαβορί, σίγουρα η φωνή και η εμφάνιση της Gaitana δεν περνάνε απαρατήρητες.


Η Ιταλία πριν λίγες μέρες έκανε και αυτή την επιλογή της μέσω του παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ του Sanremo. Η νικήτρια Nina Zilli με το "Per Sempre" καλείται να εκπροσωπήσει τη χώρα. Αν και πολύ έσπευσαν να την παρομοιάσουν με την Amy Winehouse, το χτένισμα παρ' όλα αυτά μοιάζει μόνο να είναι ίδιο.


Και δε θα μπορούσαμε να μην έχουμε μια "χαρούμενη" (ξέρετε τι εννοώ) συμμετοχή μέχρι τώρα. Η Λετονία κάνει φέτος αυτήν την επιλογή να στείλει ένα ιδιαίτερο τραγούδι με τον τίτλο "Beautiful Song". Η ερμηνεύτρια Anmary είναι λίγο σαν τη μικρή Ολλανδέζα και δε ξέρει κανείς που θα οδηγήσει όλο αυτό.


Η 16χρονη Eva Boto από την Σλοβενία τραγουδά την μπαλάντα "Verjamem". Παρ' όλο που την ακούτε στα Σλοβένικα τώρα, η ίδια έχει πει ότι στη σκηνή του διαγωνισμού θα ερμηνεύσει στα αγγλικά.


Η Κροατία στέλνει τη Nina Badric με το τραγούδι "Nebo". Άλλη μια μπαλάντα για φέτος. Έχει καλή σκηνική παρουσία τουλάχιστον και εκπληκτική φωνή ομολογουμένως.


Η Τουρκία επέλεξε τους Can Bonomo με το τραγούδι "Love Me Back". Είναι πάλι ένα συγκρότημα με πολύ βαλκανικό ήχο. Εδώ οι eurofans χωρίζονται σε αυτούς που το σιχαίνονται και σε αυτούς που το λατρεύουν. Εσύ με ποιους θα πας;


Στη Γεωργία ο Andre Jokhadze με το "Joker" αποφασίστηκε ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα. Σίγουρα θα χρειαστείς υπομονή για να το ακούσεις ολόκληρο...


Η Τσεχία έχει κάνει και αυτή την επιλογή της για φέτος με τους Trackshittaz και το τραγούδι "Woki mit deim Popo". Είναι κάτι σαν τους LMFAO της Ευρώπης.


Η Ισπανία επέλεξε μόλις χθες το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στις 26 Μαΐου η Pastora Soler. Τίτλος του "Quédate conmigo" και η εκπληκτική ερμηνεύτρια είναι έτοιμη να πετάξει για το Μπακού!


Η Εσθονία, φρέσκια φρέσκια και αυτή, επέλεξε το "Kuula" (Προφέρεται ως "Κούλα"). Ο Ott Lepland ερμηνεύει αυτήν την ερωτική μπαλάντα.


Το Ισραήλ επιλέγει ένα συγκρότημα με πολύ funk ήχο. Οι Izabo τραγουδούν "Time" και ξεσηκώνουν!


Η Φινλανδία τραγουδάει "När Jag Blundar" μέσω της Pernilla Karlsson. Μια ακόμη μπαλάντα για το φετινό διαγωνισμό!


Η Π.Γ.Δ.Μ. στέλνει την Καλλιόπη με τι άλλο; Μπαλάντα! Τίτλος τραγουδιού "Crno i belo" (Black and White).


Η Ολλανδία επιλέγει μια ινδιάνα να την εκπροσωπήσει με το τραγούδι "You And Me". H Joan Franka θα μείνει σίγουρα εντυπωμένη στη μνήμη των τηλεθεατών.


Το καλοκαιρινό hit για φέτος έρχεται από τη Βουλγαρία. Η Sofi Marinova τραγουδά το "Love Unlimitied" και μας λέει "σ'αγαπώ" σε όσες πιο πολλές γλώσσες μπορεί.


Τελευταία αλλά όχι καταϊδρωμένη έρχεται η Κύπρος με την Ήβη Αδάμου και το μεγάλο hit της "La La Love". Θα είναι ίσως η καλύτερη συμμετοχή της Κύπρου μέχρι στιγμής; Θα δείξει πολύ σύντομα!

Κάθε μέρα προκύπτουν νέες συμμετοχές. Η MUSIKIGR.gr θα σε κρατάει συνεχώς ενήμερο για ό,τι καινούριο συμβαίνει στη Eurovision!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες