Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Vi(de)oγραφίες : Η σόλο καριέρα του Robbie Williams σε 10 βίντεο

Ο Robbie Williams είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Βρετανούς τραγουδιστές τόσο ως μέλος των Take That όσο κι ως σόλο καλλιτέχνης...





Γνώρισε την επιτυχία, πέρασε από κλινική αποτοξίνωσης, ξαναγεννήθηκε καλλιτεχνικά, δημιούργησε αξιοζήλευτη βιντεογραφία, ξαναβρήκε τους Take That και μέσα στο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσει ξανά solo δουλειά, πολλά υποσχόμενη.


Η βιντεογραφία της solo πορείας του χαρακτηρίζεται από εκκεντρικότητα, σεξουαλικότητα, ευαισθησία ψυχής, ρετρό χρώματα, ειρωνεία, δυναμισμό και μια αθώα παιδικότητα.
1.Lazy Days (1997)
Ο Robbie αποχώρησε από τους Take That και ξεκίνησε το solo καριέρα του με τον δίσκο «Life Thru a Lens» του 1997. Η ζωή του όμως πέρασε μια άσχημη περίοδο με τον τραγουδιστή να μπαίνει σε κλινική αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά. Το «Lazy Days» είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της πρώτης του δουλειάς, με εξαιρετική σκηνοθεσία με κύρια στοιχεία το φως και τους καθρέφτες. Για να γυρίσει το κλιπ πήρε μια μέρα άδεια από την κλινική και όπως δήλωσε ο Williams «το βίντεο αυτό δείχνει πως ήταν το κεφάλι μου τότε, νομίζω».




2.Let Me Entertain You (1998)
Σκηνοθεσία: Vaughan Arnell


Το θρυλικό τραγούδι που παραπέμπει λόγω τίτλου σε Queen δεν αποτελεί διασκευή αλλά πρωτότυπο τραγούδι. Ο Robbie βαμμένος σαν τους KISS, έκανε το συγκεκριμένο τραγούδι και το αντίστοιχο κλιπ ως ύμνο στους KISS και δείχνει να το απολαμβάνει απόλυτα. Το «Let Me Entertain You» αποτέλεσε το εναρκτήριο τραγούδι σε αρκετές περιοδείες και συναυλίες του Williams.




3.She's the One (1999)
Το Νο1 τραγούδι του «I ve expecting you» αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του ερμηνευτή. Το βίντεο δείχνει μια όμορφη ιστορία με φόντο το καλλιτεχνικό πατινάζ, όπου βλέπουμε ένα ζευγάρι να κερδίζει τις εντυπώσεις και τον Robbie να αφήνει τις νεανικές απογοητεύσεις και να προσπαθεί ξανά καταφέρνοντας ένα μεγάλο χειροκρότημα.




4.Rock DJ (2000)
Σκηνοθεσία: Vaughan Arnell


Με τον δίσκο «Sing When You re Winning» ο Robbie δείχνει ένα ανανεωμένο pop προφίλ αρκετά αμφιλεγόμενο. Στο βίντεο του «Rock DJ» το οποίο λογοκρίθηκε αρκετά και απαγορεύτηκε από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το MTV και το VH1, o τραγουδιστής κερδίζει τα βλέμματα. Έχοντας ως αντικείμενο πόθου μια γυναίκα DJ στήνει ένα χορευτικό που τον βγάζει από το ...σώμα του. Αρχίζοντας να βγάζει τα ρούχα του καταλήγει στο εσώρουχο. Έπειτα μην έχοντας τι άλλο να βγάλει, βγάζει το δέρμα του και μένει με τα σωθικά του, ακολουθούν μερικές αφαιρέσεις και μένει με τον σκελετό του. Τελειώνοντας, ακολουθεί το μήνυμα «No Robbies were harmed during the Making of this Video» υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά του χιούμορ του τραγουδιστή. Κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, βλέπουμε πως καλλιτέχνες όπως ο Robbie έχουν κάνει αρκετά τολμηρά βίντεο και δεν τα δημιούργησαν ξαφνικά τραγουδίστριες των τελευταίων 5 χρόνων.




5.Kids (2000)

Η συνεργασία του Robbie Williams με την Kylie Minogue στο ποπ «Kids» χαρακτηρίζεται από έντονη χημεία και καλά φωνητικά. Το κλιπ ξεκινά με ζουμ στα χείλη της Kylie και περιλαμβάνει πολύ χορό τόσο από τις χορεύτριες όσο και από τους δύο καλλιτέχνες. Την ίδια χρονιά το ερμήνευσαν live στα MTV Europe Music Awards με ιδιαίτερη επιτυχία.




6.Something Stupid (2001)

Ο ίδιος δίσκος περιελάμβανε κι άλλη μια αξιοπρόσεκτη συνεργασία, το «Something Stupid» με την βραβευμένη ηθοποιό Nicole Kidman. Η Nicole έχει κάνει τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες και έχει κερδίσει το Oscar, ενώ έχει αποδείξει το τραγουδιστικό της ταλέντο με τις ταινίες «Moulin Rouge» και «Nine». Το «Something Stupid» είχε τραγουδηθεί με επιτυχία 30 χρόνια πριν από τον Frank και την Nancy Sinatra. Στο κλιπ βλέπουμε τον Robbie και τη Nicole σε ένα σπιτικό επηρεασμένο από προηγούμενες δεκαετίες με μπόλικη αγάπη. Το τραγούδι έγινε Νο1 στο UK λίγο πριν τελειώσει η χρονιά.




7.Feel (2002)
Το «Feel» του «Escapology» του 2002, αποτελεί ίσως το πιο δημοφιλές τραγούδι του τραγουδιστή μαζί με το «Angels». Το κλιπ έχει κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία ασπρόμαυρη και μία με τα φυσικά χρώματα των γυρισμάτων. Ο Robbie εμφανίζεται ως cow boy, ιππεύοντας άλογο και κάνοντας βόλτες σε ένα βουνό. Από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες είναι αυτή όπου βυθίζεται σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό.




8.Tripping (2005)
Σκηνοθεσία: Johan Renck


Στο «Tripping» του «Intensive Care», o Williams δοκιμάζει μια πιο funk πλευρά του. Το μουσικό κλιπ χαρακτηρίζεται από μια ρετρό διάθεση και μια πιο φανταστική πλευρά της πραγματικότητας. Ξεκινά με έντονους εφιάλτες και συνεχίζει με τον τραγουδιστή να τρέχει χωρίς να κινείται με φόντο την εποχή του 1950. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές είναι αυτή όπου ο τραγουδιστής οδηγά ένα αμάξι, με συνοδηγό ένα μωρό που του μιλά, και επιβάτες των πίσω καθισμάτων ένα ζευγάρι δίδυμων ομοφυλόφιλων γυναικών.




9.She's Madonna (2007)

Σκηνοθεσία: Johan Renck


Το «She's Madonna» περιλαμβάνεται στον δίσκο «Rudebox» του 2006. Το τραγούδι αναφέρεται στη Madonna, το γνωστό pop icon και το ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο Robbie είχε μια συνομιλία με την Tania Strecker, την πρώην κοπέλα του Guy Ritchie, όπου κατά τα λεγόμενα της ο Ritchie την χώρισε λέγοντας «Look, you know I really love you, but she's Madonna». Ο Robbie ηχογράφησε το τραγούδι και το έστειλε στη Madonna και εκείνη αντέδρασε θετικά, ενώ αργότερα ο τραγουδιστής της ζήτησε, όπως λέγεται, να συμμετάσχει στο κλιπ του τραγουδιού κι εκείνη αρνήθηκε. Στο κλιπ βλέπουμε τον Robbie ως drag queen να δίνει συνέντευξη και να performances. Ο σκηνοθέτης του κλιπ, είχε σκηνοθετήσει την ίδια τη Madonna στο κλασσικό ποπ «Hung Up».




10.You Know Me(2009)

Σκηνοθεσία: Phil & Olly (Diamond Dogs)


Η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη σόλο δισκογραφική του δουλειά ήταν το «Reality Killed The Video Star» του 2009. Ένα από τα singles ήταν το «You Know Me» με κλιπ εμπνευσμένο από παραμύθια. Στο κλιπ ο Robbie αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν φανταστικό κόσμο που παραπέμπει στην Άλικη στη Χώρα των Θαυμάτων με τον ίδιο ντυμένο λαγό. Το 2010 κυκλοφόρησε η Best of συλλογή του «In and Out of Consciousness», σε μια εορταστική έκδοση για τα 20 χρόνια μουσικής καριέρας 1990-2010. Κυκλοφόρησε και ένα βίντεο με τον Robbie και τον Gary Barlow των Take That, με το βίντεο να είναι μια παρωδία της επιτυχημένης ταινίας «Brokeback Mountain». To 2012 αναμένεται η νέα δισκογραφική δουλειά του τραγουδιστή μετά το album «Progress» που έβγαλε με τους Take That στο τέλος του 2010 με τον Robbie να διεκδικεί τη θέση του καλύτερου άντρα ποπ σταρ της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες