Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πέγκυ Ζήνα: γεννήθηκε το 1975

Η Πέγκυ Ζήνα ή αλλιώς Καλλιόπη όπως ονομάστηκε από τους γονείς της γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου του 1975.Η καταγωγή της είναι από τα Γιάννενα και το χωριό Συταρία...
Από 5 χρονών άρχισε μαθήματα πιάνου και έκανε μαθήματα χορού Jazz.


Αποφοίτησε από την Jeanne D' Ark (Ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς) Συμμετείχε σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του σχολείου (από θεατρικές μέχρι χορωδίες) Μετά το σχολείο δούλεψε στο θέατρο μετά από οντισιόν στο Βαγγέλη Σειλινό σε μουσικοχορευτική παράσταση στο Δελφινάριο.


Αμέσως μετά ξεκίνησε η καριέρα της ως τραγουδίστρια. Δούλεψε χωρίς δίσκο δίπλα στον Λευτέρη Πανταζή. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφορεί στα τέλη του 1995 και έχει σουξέ ένα τραγούδι που τότε είχαν σχολιαστεί πολύ τα λόγια του «Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι».


Κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο "Ανέβαινες" σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους Σπύρου Γιατρά. Στη συνέχεια συνεργάζεται στο LIDO με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Γιάννη Πλούταρχο. Κυκλοφορεί ένα cd single με τέσσερα κομμάτια με τίτλο "Τι θ 'ακούσω ακόμα", προπομπός του τρίτου δίσκου που κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο του 2000, σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, από τη νέα δισκογραφική της εταιρεία NITRO MUSIC.




Το φθινόπωρο του 2001 κυκλοφόρησε το CD "Ένα χάδι" που είναι μία από τις καλύτερες δουλειές της Πέγκυς.




Στην συνέχεια συνεργάζεται ύστερα από πρόταση του Θάνου Καλλίρη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision το 2002. Η Πέγκυ δέχεται με χαρά να ερμηνεύσει το κομμάτι. Το Φεβρουάριο του 2002 η Πέγκυ λαμβάνει μέρος στον τελικό για την επιλογή τραγουδιού για την Eurovision. Το τραγούδι ονομαζόταν "Love is a wonderful thing", όμως ακόμα και αν η Πέγκυ ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση δεν πέτυχε τον στόχο της και βγήκε 2η αφήνοντας στην πρώτη θέση τον Μ. Ρακιτζή με το τραγούδι "S.A.G.A.P.O.".



Το τραγούδι "Love is a wonderful thing" την απογείωσε στην κυριολεξία και η Πέγκυ γνώρισε την αγάπη του κόσμου. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Γιάννης Πάριος του οποίου η συνεργασία με την Πέγκυ είχε σχολιαστεί πάρα πολύ χάρισε 3 τραγούδια στην Πέγκυ που ετοίμαζε το νέο της CD με τίτλο "Βρες έναν τρόπο" και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2002. Η επιτυχία που γνώριζε ήταν τεράστια, γέμιζε καθημερινά τις "Μάσκες" που εμφανιζόταν. Το καλοκαίρι έκανε την μεγάλη έκπληξη αφού εμφανιζόταν μόνη της στα "Αστέρια" της Γλυφάδας. Οι εμφανίσεις της έσπασαν κάθε ρεκόρ αφού έγινε η μόνη τραγουδίστρια που κατάφερε να σπάσει το 'φράγμα' των 100 εμφανίσεων στα 35 χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού.





Μετά από 5 χρόνια στην NITRO η Πέγκυ αλλάζει δισκογραφικό "σπίτι" και μετακομίζει στην MINOS-EMI, το 2003. Από την νέα δισκογραφική της εταιρία κυκλοφόρησε το πέμπτο της CD με τίτλο "Μαζί σου" όπου πολύ γρήγορα έγινε χρυσό. Το CD αυτό στην κυριολεξία απογείωσε την Πέγκυ με τραγούδια που ακούστηκαν και ακούγονται πολύ όπως : Μαζί σου, Είμαι καλά, Δυστυχώς κτλ. Το "Μαζί σου" ήταν το πρώτο CD της Πέγκυς που έγινε πλατινένιο τον Ιανουάριο του 2004.Οι συντελεστές αυτού του CD ήταν : Γιώργος Μουκίδης, Εύη Δρούτσα, Ηλίας Φιλλίπου, Στέλιος Χρόνης, Γιώργος Καφετσόπουλος, Πέτρος Ίμβριος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αλέξης Σέρκος.







Το άλμπουμ της επανακυκλοφορεί με 3 bonus track. Δύο ντουέτα με τον Ν.Βέρτη ("Χανόμαστε & "Είμαστε χώρια") και ένα τραγούδι που έγινε διασκευή του Tarkan Dudu "Δεν αξίζεις". Το καλοκαίρι εμφανίστηκε μαζί με τον Θάνο Πετρέλη τον Νίνο και την Αποστολία Ζώη στην "Πύλη Αξιού", το χειμώνα μετακόμισε στην Αθήνα όπου εμφανιζόταν στο "Apollon" (Λ.Συγγρού και Αμφιθέας, Αθήνα) μαζί με τον Ν.Βέρτη, τον Θάνο Πετρέλη και την Αποστολία Ζώη. Το σχήμα ήταν ένα από τα καλύτερα του 2004 και είχε σαρώσει στην νυχτερινή Αθήνα.





Στις 17 Ιουνίου του 2004 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της "Ματώνω", και πάρα πολύ γρήγορα έγινε χρυσό. Η πλατίνα δεν άργησε να' ρθεί καθώς τον Ιανουάριο του 2005 έγινε πλατινένιο. Η Πέγκυ συνέχισε με συναυλίες το καλοκαίρι στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη, μαζί της ήταν οι Φίλοι Για Πάντα και άλλοι νέοι ταλαντούχοι τραγουδιστές.






Στην συνέχεια, η Πέγκυ κατέβηκε στην Αθήνα και εμφανίζεται και πάλι στο "Apollon" μαζί με τον Κώστα Καραφώτη και τον Νίνο. Δεν άργησε να' ρθει καθόλου το ντουέτο της με τον Κώστα Καραφώτη που ακούει στο όνομα "Στης ζωής τα μονοπάτια". Έτσι αφού έγινε το ντουέτο, επανακυκλοφόρησε και το "Ματώνω".




Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2005 κυκλοφόρησε ο έβδομος δίσκος της Πέγκυς με τίτλο "Νόημα", σε στίχους και μουσική του Γιώργου Θεοφάνους μια πολυσυζητημένη συνεργασία. Έπειτα από κάποιους μήνες κυκλοφόρησε και το "Νόημα plus" με 3 video clips....



Μετά από ένα χρόνο και κάτι ήρθε και ο όγδοος δίσκος της Πέγκυς μας με τίτλο "Ένα" που πραγματικά για άλλη μια φορά την απογείωσε. Ένας δίσκος που συνδυάζει ερωτικές μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια που πραγματικά αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό της. Το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου η Πέγκυ ανέβηκε Θεσ/νίκη σε μια συνεργασία έκπληξη με τον Χρήστο Δάντη!






Στις 4 Δεκεμβρίου του 2007 κυκλοφόρησε ο 9ος και πολυσυλλεκτικός δίσκος της Πέγκυς με τίτλο "Τρέξε" και παράλληλα σημειώνει επιτυχία με τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Πασχάλη Τερζή σε μεγάλη αθηναϊκή πίστα. Έξι μήνες μετά τραγουδάει σε μεγάλη πίστα της Θεσ/νίκης με τον Σάκη Ρουβά.



Στις 26 Ιουνίου του 2008 κυκλοφορεί ο Βest of δίσκος της Πέγκυς. Ένας δίσκος που εκτός από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Πέγκυς περιλαμβάνει δικά της αγαπημένα τραγούδια που δεν έχουν ακουστεί όσο τα άλλα. Επίσης περιλαμβάνει και τρία νέα τραγούδια που έγραψε ο μόνιμος συνεργάτης της Γιώργος Μουκίδης τα: "Παραδώσου", "Το καλοκαίρι" και το "Γεια σου".








Η Πέγκυ Ζήνα λατρεύει πάρα πολύ την μητέρα της την κ. Στέλλα Χρυσικοπούλου, όπου πολλές φορές γίνεται και η δασκάλα της σε ορισμένα δύσκολα λαϊκά τραγούδια, μιας και η ίδια έχει πολύ πείρα πάνω στο τραγούδι. Επίσης λατρεύει πάρα πολύ τους φίλους της και τους συνεργάτες της. Στις 10 Ιουνίου του 2007 της ευχηθήκαμε βίον ανθόσπαρτον για τον πολυσυζητημένο της γάμο με τον επί 10 χρόνια σύντροφο της Γιώργο Λύρα. Ο γάμος έγινε σε ανοιχτό κύκλο στο Τρίκορφο Φωκίδας. Κουμπάροι ήταν ο Ηλίας Ψινάκης και η Κική Τσόλκα. Η μεγάλη έκπληξη ήταν το τραγούδι που αφιέρωσε η Πέγκυ στον σύντροφο της με πολύ αγάπη. Ο τίτλος του είναι "Μυστικό" σε στίχους και μουσική του Γ. Μουκίδη, μια εξαιρετική ερωτική μπαλάντα.


Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει δισκογραφικά στις 4 Δεκεμβρίου με το 9ο άλμπουμ με τίτλο «Τρέξε», το οποίο περιλαμβάνει 15 τραγούδια.


Το Μάιο του 2008 η Πέγκυ τραγουδάει στο Πολιτεία studio της Θεσσαλονίκης με το Σάκη Ρουβά. Συμμετέχει στην 5η απονομή των MAD VIDEO MUSIC AWARDS. Τραγούδησε το "Two hearts" της Kylie Minogue και κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο fashion icon της χρονιάς με το τραγούδι «Τρέξε».




Στις 6 Μαΐου κυκλοφορεί ο νέος δίσκος της με τίτλο το "Πάθος είναι αφορμή". Κομμάτια που ξεχώρισαν πριν βγει καν ο δίσκος είναι τα: "Αναθεώρησα" και "Όταν σωπαίνει ένα κορμί". Παράλληλα κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου το βίντεο κλιπ "Αναθεώρησα" σε σκηνοθεσία του Κων/νου Ρήγου. Στη συνέχεια κυκλοφορεί στις 25 Ιουνίου το «'Έλα νύχτα» και ακολουθεί 18 Δεκεμβρίου το «Χάνομαι».






Συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στα MAD VIDEO MUSIC AWARDS με νέα ρεμίξ εκτέλεση του «Αναθεώρησα» μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη και κλέβει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της.




Το 2009 δέχεται πρόταση συνεργασίας από τον μεγαλύτερο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο. Στις 30 Οκτωβρίου ενώνουν τις φωνές τους στην «Ιερά Οδό».


Το 2010 γίνεται το cd της «Το πάθος είναι αφορμή» γίνεται διπλή πλατίνα.


Στις 31 Μαΐου συμμετέχει στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Γιάννη Σπανού στο ελληνικό τραγούδι στο Καλλιμάρμαρο ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του όπως: «Μαρκίζα», «Αγάπη δίκοπη», «Αν μ 'αγαπάς», «Φίλε», «Τις Κυριακές στην Κατερίνη».


Στις 9/10 κυκλοφορεί το νέο της cd με τίτλο «Ευαίσθητη η Λογική» σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Το cd περιέχει 10 τραγούδια αλλά και τη δισκογραφική συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο τραγούδι «Δεν γλιτώνω».







Η πολύ πετυχημένη συνεργασία της περασμένης χρονιά δημιούργησε στους καλλιτέχνες την επιθυμία για την ανανέωση της πρώτης τους συνάντησης. Έτσι, οι δυο καλλιτέχνες εμφανίζονται στην Ιερά Οδό.


Επίσης, η Πέγκυ κάνει πολύ υγιεινή διατροφή όπως επίσης και πάρα πολύ γυμναστική αφού το σπίτι της στην Γλυφάδα το 'χει μετατρέψει σε γυμναστήριο. Καπνίζει λίγο, και δεν πίνει αλκοολούχα ποτά, μόνο κόκκινο κρασί. Αγαπημένο της φαγητό είναι ότι έχει σχέση με ζυμαρικά, και αγαπημένο της cartoon ο Tweety, του οποίου έχει και μια αφίσα έξω από τα καμαρίνια της. Επίσης ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων και λατρεύει το κουνελάκι που της χάρισε ο Ν. Βέρτης στα γενέθλια της (2004) τον Λευτεράκη!


Η Πέγκυ παράλληλα με τις εμφανίσεις στην Ιερά Οδό, πραγματοποιεί και 6 εμφανίσεις στο αγαπημένο της νησί την Κύπρο ,και πιο συγκεκριμένα στην μουσική σκηνή της Λευκωσίας στο RED στις 14,15,16 Φεβρουαρίου με τους Ευδοκία Καδή και Λούκα Γιώρκα και 21,22,23 του ίδιου μήνα με τους Ευδοκία Καδή και Μιχάλη Μόσχου.


Στις 19/3/11 πέφτει η αυλαία στην Ιερά Οδό ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις της με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή της χώρας μας τον Δημήτρη Μητροπάνο, φτάνοντας το μουσικό τους ταξίδι μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν στον προορισμό του. Ήταν μια μαγική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις για όσους παραβρέθηκαν στην Ιερά Οδό. Η Πέγκυ ευχαρίστησε το μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή για όσα της έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ενώ ο Δημήτρης Μητροπάνος ανακοίνωσε με μεγάλη του χαρά και συγκίνηση ότι η Πέγκυ θα γίνει μανούλα!


Στις 4/4/2011 κυκλοφορεί στα ραδιόφωνα το νέο τραγούδι με τίτλο 'Στον δικό μου τον πλανήτη' σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Το τραγούδι θα συμπεριληφθεί στο repacking του άλμπουμ ΈΥΑΙΣΘΗΤΗ Η΄ΛΟΓΙΚΗ'' που θα επανακυκλοφορήσει στα μέσα καλοκαιριού με επιπλέον μια μπαλάντα.


Μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της και ενώ βρίσκεται σε περίοδο ξεκούρασης, εμφανίζεται ως quest της αγαπημένης της παρουσιάστριας Ρούλας Κορομηλά, στο πλατό του τηλεοπτικού μουσικού show Greek Idol κάνοντας ποδαρικό στην πρεμιέρα του show ερμηνεύοντας το νέο της τραγούδι 'Στον δικό μου τον πλανήτη'' αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες της.


Στις 20-5-2011 κυκλοφορεί και το νέο video clip του τραγουδιού.




Στις 4/9/2011 επανακυκλοφορεί ο τελευταίος πολυπλατινένιος δίσκος της "Ευαίσθητη ή Λογική" από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" με bonus track το νέο τραγούδι "Στον δικό μου τον πλανήτη".


Η Πέγκυ παρόλο που διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της βρίσκεται στο στούντιο όπου ετοιμάζει το νέο της δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου με αρχές του νέου έτους. Στις 11/9/2011 ακούγεται στα ραδιόφωνα το νέο τραγούδι με τίτλο "Είχα πει θα φύγω'' σε στίχους Νίκου Μωραίτη και μουσική La Oreja de Van Gogh .


Στις 4/10/2011 κυκλοφορεί και το νέο video clip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.




Η Πέγκυ στις 8/10/2011 είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ αφού γίνεται μανούλα φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι! Στις 27/10/2011 κυκλοφορεί το ντουέτο της Πέγκυς με την Ευρυδίκη με τίτλο "Ένα τραγούδι" σε μουσική του Δημήτρη Κοργιαλά & στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου.




Στις 4/12/2011 κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Πέγκυς με τίτλο "Εγώ θα τραγουδήσω" σε μουσική του Γιώργου Σαμπάνη & στίχους του Νίκου Μωραϊτη.


2012


Στις 1/2/2012 ακούγεται στα ραδιόφωνα για πρώτη φορά η συνεργασία της Πέγκυς με τον Αντώνη Βαρδή. Οι δυο καλλιτέχνες μας ταξιδεύουν μελωδικά σε ένα ντουέτο με τίτλο "ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΙΚΑΖΩ" σε μουσική & στίχους του Αντώνη Βαρδή. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στον καινούριο δίσκο της Πέγκυς καθώς και στον δίσκο του Αντώνη Βαρδή (Heaven).




Στις 8/2/2012 κυκλοφορεί στα ραδιόφωνα το καινούριο τραγούδι της Πέγκυς με τίτλο "Σου χρωστάω ένα κλάμα" σε μουσική του Γιώργου Σαμπάνη και στίχους του Νίκου Μωραϊτη.



Η Πέγκυ προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τον καινούριο της δίσκο αλλά και τις εμφανίσεις της για τον χειμώνα στο "Θέα", πραγματοποιεί συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ρέθυμνο, Βέροια, Ηράκλειο, Στουτγκάρδη Γερμανίας, Ντισελντορφ Γερμανίας).



Δισκογραφία:

1995 Πέγκυ Ζήνα

1998 Ανέβαινες

2000 Tι θα ακούσω ακόμα(cd-single)

2001 Ένα χάδι

2002 Love is a wonderful thing(cd-single)

2002 Βρες ένα τρόπο

2003 Μαζί σου

2004 Ματώνω

2005 Νόημα

2005 Τα πρώτα χρόνια (1995-1998)

2006 Ένα

2007 Τρέξε

2008 Βest of+

2009 Το πάθος είναι η αφορμή

2010 Ευαίσθητη ή λογική



Πηγές: clubs.pathfinder.gr , peggyzina.com

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες