Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η καριέρα της Έλενας Παπαρίζου σε 10 βίντεο

Η Έλενα Παπαρίζου είναι από τις κορυφαίες ελληνίδες ποπ τραγουδίστριες με ευρωπαϊκή επιτυχία και φανατικό κοινό...

Ξεκίνησε την καριέρα της με το μουσικό σχήμα «Antique» με τον Νίκο Παναγιωτίδη που γνώρισε επιτυχία και το 2001 κέρδισαν την τρίτη θέση στην Eurovision. Το ντουέτο συνέχισε την πορεία του μέχρι το 2003 και στη συνέχεια η Έλενα ακολούθησε σόλο καριέρα με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Πρωτιά στην Eurovision, πολυπλατινιένοι δίσκοι, Νο1 τραγούδια, δεκάδες βραβεία είναι μόνο μερικά από τα κατορθώματά της.


Η σχέση της με τη δεύτερη πατρίδα της τη Σουηδία, η κατάταξη του "My Number One" ως το καλύτερο Eurovision τραγούδι όλων των εποχών και η αγάπη του ευρωπαικού κοινού για την Έλενα πιστοποιούν την καθιέρωση της στην Ευρώπη. Το ταλέντο εξάλλου της Έλενας έχει διεθνείς προδιαγραφές, με τραγούδια τόσο με ξένο όσο και με ελληνικό στίχο, καλοδουλεμένες χορογραφίες, μεσογειακό ταπεραμέντο, βίντεο κλιπ με καλλιτεχνική και στυλιστική άποψη παραμένοντας όμως μια καλλιτέχνιδα που δεν έχει τον χαρακτήρα της σταρ παρά μόνο το ταλέντο και τη δημοτικότητα του όρου.


Τα βίντεο της χαρακτηρίζονται από καλλιτεχνική άποψη, μόδα, έκφραση συναισθημάτων, χρώμα, πολύ χορό, δυναμισμό, ρομαντικότητα, έρωτα, τσαμπουκά, ενώ καθένα από αυτό έχει τη δική του προσωπικότητα και δεν αποτελούν αναπαραγωγή μιας επιτυχημένης συνταγής. Αυτό εξάλλου της χάρισε 15 Mad VMAs, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη.




1.Opa Opa ως μέλος των Antique (1999)


Το 1999 οι Antique με ελληνοσουηδικές καταβολές εμφανίζονται στην ελληνική μουσική ως μια πολύ διαφορετική κι όμορφη πρόταση. Με τον ήχο του ελληνικού μπουζουκιού και με λαικό στίχο γίνονται γρήγορα προσφιλείς στο ελληνικό κοινό. Η Έλενα ήταν τότε μόλις 17 χρονών, και έκανε τα πρώτα της μικρά βήματα μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη. Το βίντεο του Opa Opa περιλαμβάνει μια οργανωμένη χορογραφία, χωρίς όμως να συμμετέχει η Έλενα. Το βίντεο έχει μαζέψει 4 εκατομμύρια views και τα σχόλια είναι κυρίως από Μεσογειακές χώρες όπως τη Ρουμανία, δείχνοντας την δημοτικότητα της τραγουδίστριας. Το τραγούδι αυτό είχε τραγουδηθεί 7 χρόνια πριν από το Νότη Σφακιανάκη και νωρίτερα από τον Γιώργο Αλκαίο, ενώ τη μεγαλύτερη επιτυχία γνώρισε όταν το κυκλοφόρησε ως single η Δέσποινα Βανδή που το έφτασε μέχρι και το Αμερικανικό Billboard.




2.Κάτσε Καλά (2004)



Το 2004 ξεκινά την επιτυχημένη σόλο καριέρα με τον δίσκο «Προτεραιότητα» με πολλά singles να γίνονται ραδιοφωνικές επιτυχίες. Στο «Κάτσε Καλά» η Έλενα δείχνει την δυναμική και σέξι πλευρά της, με δερμάτινα ρούχα και περιτριγυρισμένη από μηχανόβιους. Το μουσικό στυλ του τραγουδιού γίνεται πιο ποπ με μπιτάτους ρυθμούς. Στην κορύφωση του βίντεο ξεκινά μια δυναμική χορογραφία με την τραγουδίστρια να γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος. Η νεολαία βρίσκει ένα νέο είδωλο και γεμίζουν τα εφηβικά περιοδικά με αφίσες και εξώφυλλα της Έλενας.




3.My Number One (2005)




Καλά δεν υπάρχει Έλληνας για να μην πω Ευρωπαίος που να μην γνωρίζει αυτό το τραγούδι. Το 2005 έγινε ανάθεση στην Έλενα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, εκείνη ετοίμασε 3 τραγούδια (κανονικά 4 αλλά το «The light in Our Soul» απορρίφθηκε), το παρών, το «OK» και το «Let's Get Wild». Το My Number One ξεχώρισε και η ιστορία είναι γνωστή σε όλους, η Έλενα σήκωσε το σκήπτρο του νικητή και έκανε περήφανους τους Έλληνες και δέχτηκε μεγάλες τιμές από τον Ουκρανό Πρωθυπουργό μέχρι συναδέλφους της. Το κλιπ περιλαμβάνει μια πρωτότυπη χορογραφία με δυναμισμό και ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το τραγούδι ξεχωρίζει για την ελληνική μουσική και το σόλο κρητικής λύρας.




4.Mambo (2006)


Συνεχίζοντας την επιτυχία των διεθνών singles, το φθινόπωρο του 2005 κυκλοφορεί το CD Single «Mambo». Το τραγούδι κυκλοφορεί τόσο σε ελληνική όσο και σε ξένη εκδοχή, ενώ στο κλιπ του τραγουδιού που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2006 παρουσιάστηκε μια greeklish εκδοχή. Το τραγούδι σε up tempo ρυθμούς παραμένει στα ελληνικά charts για 23 εβδομάδες. Στο κλιπ, η Έλενα μπαίνει στην καφετέρια ενός γραφείο και αρχίζει μια ποπ χορογραφία και μοιράζοντας το κέφι στους παρευρισκομένους καταλήγοντας σε μια συγχρονισμένη χορογραφία. Η Έλενα τραγούδησε live το Mambo στην Eurovision του 2006 ως νικήτρια της προηγούμενης χρονιάς κερδίζοντας ξανά τις εντυπώσεις. Το τραγούδι ήταν στο tracklist του αγγλόφωνου δίσκου «The Game of Love» που κυκλοφόρησε σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο το 2006.




5.Υπάρχει Λόγος (2006)



Την ίδια χρονιά παρουσιάζει την δεύτερη ολοκληρωμένη της δισκογραφική δουλειά. Το τραγούδι είναι μια μπαλάντα, δείχνοντας την γκάμα της τραγουδίστριας ενώ το κλιπ παρουσιάζει μια πληγωμένη σχέση αγάπης. Η Έλενα παρουσιάζεται με ίσιο καστανό μαλλί και αφήνεται στο συναίσθημα του τραγουδιού.




6.Το Φιλί της Ζωής (2007)




Η Έλενα αποτελεί μια καλλιτέχνιδα ιδιαίτερα αγαπητή οπότε και ιδανική για την προώθηση κινηματογραφικών ταινιών. Το 2007 κυκλοφόρησε το soundtrack «Το Φιλί της Ζωής» από την ομώνυμη ταινία με την Κατερίνα Παπουτσάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την Έλενα να έχει το ομότιτλο τραγούδι. Το βίντεο ξεφεύγει από τα πρότυπα των προωθητικών κλιπ για ταινίες, με την Έλενα και τους μουσικούς να παίζουν μέσα στη θάλασσα με το νερό να φτάνει μέχρι τα γόνατα. Το τραγούδι έμεινε στο Νο1 για 5 βδομάδας αποτελώντας τη μεγαλύτερη ραδιοφωνική επιτυχία της Έλενας μέχρι τότε. Η τραγουδίστρια έχει τραγουδήσει επίσης το τραγούδι «Φως» για την ταινία «Barbie: Οι 12 Βασιλοπούλες» και «Μαζί Σου» για την ομότιτλη hit σειρά του Mega.




7.Πόρτα για τον Ουρανό (2008)


Το τραγούδι αποτελεί το πρώτο single από τον δίσκο «Βρίσκω το Λόγο να Ζω» του 2008. Στο κλιπ βλέπουμε την Έλενα σε έναν κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο και μια βροχή από πούπουλα. Τα καιρικά φαινόμενα εναλλάσσονται, ενώ το άλλο αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρτιστικό. Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Πόρτα για τον Ουρανό» σε ένα ιδιαίτερο remix στα Mad Video Music Awards 2008 ανοίγοντας τη μεγαλύτερη βραδιά της ελληνικής μουσικής.




8.Αν Ήσουν Αγάπη (2010)


Το τραγούδι προέρχεται από τον πολυπλατινένιο δίσκο «Γύρω Από το Όνειρο» συνοδεύεται από ένα πολύ ιδιαίτερο κλιπ. Με το ασπρόμαυρο να κυριαρχεί, δουλεμένη κινησιολογία και την καλλιτεχνική σκηνοθετική οπτική του Κωνσταντίνου Ρήγου, το «Αν 'Ησουν Αγάπη» αποτελεί μια από τις πιο άρτιες δουλείες της τραγουδίστριας. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πολλά δείγματα καλοφτιαγμένης ποπ όπως «Η Καρδιά σου Πέτρα», «Γύρνα με στο Χθες» και «Πυροτεχνήματα».




9.Baby It's Over (2011)



Το «Baby It's Over» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Madwalk, τον Φεβρουάριο του 2011 και έγινε αμέσως μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το επίσημο κλιπ κυκλοφόρησε δύο μήνες μετά και αποτελεί στυλιστικό μανιφέστο δια χειρός Apostolos Mitropoulos. Βλέπουμε τόσο παρασκήνια από την επίδειξη του σχεδιαστή μόδας όσο και μία χορογραφία με τους χορευτές και την τραγουδίστρια ντυμένη σε δημιουργίες του Απόστολου. Το βίντεο κέρδισε με διαφορά το VMA Καλύτερο Fashion Icon σε Βίντεο Κλιπ, ενώ το τραγούδι τερμάτισε τη χρονιά ως το Νο1 τραγούδι σε Airplay στην Ελλάδα για το 2011.




10.Mr. Perfect (2012)



Μετά τη σαρωτική επιτυχία του «Baby It's Over» η Έλενα κυκλοφόρησε άλλο ένα αγγλόφωνο single με δυναμικό στίχο και καλό ευρωπαϊκή μουσική. Στο κλιπ η τραγουδίστρια εμφανίζεται ως αστυνομικός που βρίσκεται στην καταδίωξη ενός εγκληματία, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Με μία χορογραφία όπως μόνο αυτή κάνει, με άντρες μοντέλα και την καλλιτέχνιδα σε προκλητικές σκηνές, η Έλενα αποτελεί μια Femme Fatale στα τριάντα της προκαλώντας πανικό σε ότι κι αν κάνει.


Επίσημη ιστοσελίδα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες