Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Bobby Brown: γεννήθηκε το 1969.!!!

Ο Robert Barisford "Bobby" Brown γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1969. Είναι Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης της R&B, περιστασιακά rapper, και χορευτής...
Μετά την επιτυχία του με το pop group New Edition, ο Brown ξεκίνησε τη solo καριέρα του το 1987 και είχε μια σειρά επιτυχιών στο Top 10 Billboard, με αποκορύφωμα ένα Βραβείο Grammy. Ήταν ένα από τους πρωτοπόρους της μουσικής New Jack Swing, ένα πάντρεμα της hip hop και της R&B. Το δεύτερό του άλμπουμ, Don't Be Cruel, περιελάμβανε διάσημα τραγούδια, όπως το "My Prerogative", το οποίο διασκεύασε το 2004 η Britney Spears. Ο Bobby Brown, είναι ο πρώην σύζυγος της διάσημης τραγουδίστριας Whitney Houston.

Ο Bobby Brown ξεκίνησε την μουσική του καριέρα ως μέλος του R&B boy band New Edition, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον παιδικό του φίλο, Michael Bivins. Κάποιες από τις σημαντικότερες επιτυχίες του γκρουπ, είναι τα τραγούδια "Candy Girl", "Cool It Now", και "Mr. Telephone Man".



Το 1986, το συγκρότημα αποφάσισε να τον διώξει, καθώς τα υπόλοιπα μέλη πίστευαν ότι η καριέρα τους έμπαινε σε κίνδυνο κάθε φορά που ο Bobby ξεπερνούσε τα όρια, κάνοντας γελοιότητες πάνω στη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας All for Love tour, μάλωσε με τον Ralph Tresvant. Το 1996, ξαναμπήκε στο group για το comeback album των New Edition, Home Again. Στη μέση της περιοδείας ξαναέφυγε από το συγκρότημα. Το φθινόπωρο του 2005, οι New Edition τραγούδησαν στα «BET 25th Anniversary Special». Το group τραγούδησε ένα medley των μεγαλύτερων επιτυχιών του, ανεβάζοντας και τον Bobby Brown στη σκηνή για το "Mr. Telephone Man". Αργότερα ανακοινώθηκε από τα BET και Inside Hollywood, ότι ο Bobby επέστρεψε στο group κι ότι θα συμμετέχει στο επόμενό τους album.

Σόλο καριέρα
Αφότου έφυγε από τους New Edition το 1985, ο Brown έμεινε με τον manager του group, Steven Machat, ο οποίος εξασφάλισε από την MCA, τη δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, ένα δισκογραφικό συμβόλαιο για την σόλο καριέρα του Brown, μόνο εφ' όσον αυτός συμφωνούσε να αποχωρήσει από τους New Edition. Η MCA κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album, King of Stage, το 1986. Αυτό το album περιείχε τη μεγάλη επιτυχία "Girlfriend". Πέρα από αυτό, το King of Stage δεν κέρδισε καμία άλλη προσοχή.

Παρ' όλα αυτά, το επόμενο album του Brown (1988) Don't Be Cruel, εκτόξευσε την καριέρα του και τον έκανε σούπερ σταρ. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν από αυτόν τον δίσκο είναι τα: "Don't Be Cruel", "Every Little Step", "Rock Wit' Cha", "My Prerogative", και "Roni". Το album έγινε 8 φορές πλατινένιο (πουλήθηκαν 8,000,000 αντίτυπα)!







Το 1989, συνέβαλε σε δύο τραγούδια (συμπεριλαμβανομένου του "On Our Own", το οποίο έφτασε το #2 στο Billboard Hot 100) για το soundtrack της ταινία Ghostbusters II.

Μεταξύ του "On Our Own" και της κυκλοφορίας του νέου του album, ενός remix album, κυκλοφόρησε το Dance! Ya Know It!.
Το τρίτο του album με τίτλο Bobby, κυκλοφόρησε το 1992. Περιελάμβανε τα τραγούδια "Humpin' Around" και "Good Enough", καθώς και το "Get Away". Το album έγινε πλατινένιο (πουλήθηκαν 1,000,000 αντίτυπα).





Το επόμενο του άλμπουμ και ως τώρα το τελευταίο, κυκλοφόρησε το 1997 και λέγεται Forever. Αρχικά ονομαζόταν Bobby II και υποτίθεται ότι παραγωγοί του θα ήταν οι R.Kelly, Teddy Riley, Sean Combs, Jimmy Jam και Terry Lewis. Παρ' όλα αυτά, ο Brown αποφάσισε να γράψει όλα τα τραγούδια μόνος του. Το άλμπουμ κατάφερε να φτάσει μόνο στο #61 του Billboard Hot 200 album charts και δεν «έβγαλε» κάποιες ιδιαίτερες επιτυχίες.
Το 2006, εμφανίστηκε στο "Beautiful", το τρίτο single από τον δίσκο του Damian Marley Welcome to Jamrock.

Το 2010, ο Bobby Brown ξάφνιασε τους fan του, κάνοντας ντουέτο με την Macy Gray στο νέο της άλμπουμ, με τίτλο The Sellout, τραγουδώντας το "Real Love".

Heads of State
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2008, ο Brown ξεκίνησε να κάνει περιοδεία με τους φίλους του και μέλη του γκρουπ New Edition, Ralph Tresvant και Johnny Gill αλλάζοντας το όνομα στο συγκρότημα σε Heads of State.

Ηθοποιία
Εκτός από τη μουσική, ο Bobby Brown έχει ασχοληθεί και με την άλλη του αγάπη, την υποκριτική. Το 1996, συμπρωταγωνίστησε στην ταινία, A Thin Line Between Love and Hate, με τους Martin Lawrence και Lynn Whitfield. Μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες στις οποίες έχει παίξει είναι οι εξής: Two Can Play That Game, Go for Broke; Gang of Roses και Nora's Hair Salon.
Εκτός από τον κινηματογράφο, έχει ασχοληθεί αρκετά και με την τηλεόραση. Πρωταγωνίστησε επίσης, στο reality show Being Bobby Brown.
Προσωπική ζωή
Οικογένεια
Ο Brown έχει πέντε παιδιά: τον Landon, που εμφανίστηκε στο show του MTV Rock the Cradle και τους, La'princia, Robert Jr. "Bobby", Bobbi Kristina, και Cassius. Τον Ιούλιο του 1992, παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Whitney Houston, με την οποία έχουν μια κόρη, που γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Οι Brown και Houston χώρισαν τον Σεπτέμβριο του 2006 και πήραν διαζύγιο στις 24 Απριλίου 2007, με την Houston να κερδίσει την επιμέλεια της τότε 14χρονης κόρης τους.
Στις 30 Μαΐου 2009, ο Brown απέκτησε τον γιο του Cassius με την επί δύο χρόνια συνεργάτιδά του, την manager Alicia Etheridge. Οι Brown και Etheridge αρραβωνιάστηκαν τον Μάιο του 2010, όταν αυτός της έκανε πρόταση γάμου, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Funk Fest στο Jacksonville, Florida.
Κατάχρηση ουσιών και νομικά προβλήματα
Από τα 1990s έως τα πρώτα 2000s, τα νομικά προβλήματα και η κατάχρηση ουσιών από τον Brown, απείλησαν να του καταστρέψουν την καριέρα. Η Whitney Houston έχει δηλώσει δημοσίως, ότι η επιλογή του Brown στα ναρκωτικά είναι η μαριχουάνα σε συνδυασμό με την κοκαΐνη.
Το 2003, συνελήφθη για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση εναντίον της Whitney Houston. To Φεβρουάριο του 2004, συνελήφθη και φυλακίστηκε στη Georgia για παραβίαση της αναστολής σχετικά με μια προηγούμενη καταδίκη του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τον Ιούνιο του 2004, καταδικάστηκε σε 90 ημέρες, επειδή δεν πλήρωσε για τρεις μήνες τις υποχρεώσεις που είχε απέναντι στα παιδιά του. Η καταδίκη αυτή ανεστάλη αμέσως, αφότου βεβαίως ο Brown πλήρωσε γύρω στις $15,000.
Δισκογραφία:
King of Stage (1986)
Don't Be Cruel (1988)
Bobby (1992)
Forever (1997)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες