Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Καλομοίρα: γεννήθηκε σαν σήμερα το 1985

Η Καλομοίρα γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1985 στη Νέα Υόρκη, από τους Νίκο και Ελένη Σαράντη. Βαφτίστηκε Καλομοίρα-Μαρία:...
το όνομα Μαρία το πήρε από την Παναγία και το Καλομοίρα από την γιαγιά της. Έχει μια μεγαλύτερη αδερφή, την Γεωργία.

Από πολύ μικρή, η Καλομοίρα τραγουδούσε και χόρευε στο σπίτι της. Λάτρευε τη μουσική και της άρεσε να βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Στο Λύκειο, η Καλομοίρα υπήρξε πρόεδρος της τάξης της για δύο χρόνια, και είχε στεφθεί "Miss West Hempstead" την τελευταία χρονιά. Δούλευε full time στο εστιατόριο των γονιών της "Eleni's", και γι' αυτό δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει στα αθλήματα μετά το σχολείο. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε από το να πάρει μια πλήρη υποτροφία από το Adelphi University, εκεί όπου θα ειδικευόταν στη μουσική.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου της ακαδημαϊκού εξαμήνου στο Adelphi University, η Καλομοίρα πήγε σε μια οντισιόν για το Fame Story 2.  Ήταν το μοναδικό άτομο που επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες Αμερικανούς που έκανα οντισιόν και παράτησε το σχολείο για να ακολουθήσει την μουσική της καριέρα!



Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Fame Story, της δόθηκαν τραγούδια όπως το Stand by Me, Dancing Queen, Woman in Love, και Oops!... I Did It Again ανάμεσα σε άλλα ελληνικά κομμάτια, τα οποία έπρεπε να προετοιμάσει και να παρουσιάσει μπροστά στο κοινό και τους κριτές. Μετά από τρεις μήνες, η Καλομοίρα, πήρε τις περισσότερες ψήφους του κοινού και αναδείχθηκε η νικήτρια του Fame Story 2. Δεν κέρδισε μόνο 200.000€, αλλά υπέγραψε επίσης κι ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Heaven Music!





Η Καλομοίρα κυκλοφόρησε τέσσερις προσωπικούς δίσκους: Καλομοίρα, Παίζεις;, H Καλομοίρα πάει Cinema και Secret Combination: The Album, τρία singles: Γίνε μαζί μου παιδί, Secret Combination, Please Don't Break My Heart, και ένα karaoke CD. Μετά τον πρώτο της δίσκο, ο Διονύσης Σαββόπουλος την κάλεσε να εμφανιστεί στο Ηρώδειο για δύο βράδια, σε μια συναυλία για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Η Καλομοίρα, εμφανίστηκε στη σκηνή βγαίνοντας μέσα από μια τεράστια τούρτα, τραγουδώντας το Happy Birthday Mr. President που είχε τραγουδήσει η Marilyn Monroe.









Η Καλομοίρα συνέχισε τις περιοδείες της στην Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο του 2008, ψηφίστηκε κι επιλέχθηκε από το ελληνικό κοινό για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Secret Combination. Στον ημιτελικό ήταν η πρώτη που ανακοινώθηκε ότι περνάει στον τελικό. Στον τελικό κατέκτησε την 3η θέση! Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ο κόσμος την υποστήριξε και ήταν πολύ περήφανος για εκείνη! Όλος ο κόσμος αλλά και όλα τα δημοσιεύματα έλεγαν ότι «Η Καλομοίρα είναι πρώτη στις καρδιές μας»! Το σημείο αυτό, υπήρξε καθοριστικό για την καριέρα της.





Στα έξι χρόνια της στην Ελλάδα, η Καλομοίρα, έχει υπάρξει τηλεοπτική παρουσιάστρια στο Big in Japan, συμπαρουσιάστρια στο Πιο πολύ την Κυριακή και τον Πρωινό Καφέ, έχει παίξει στην Λάμψη και έχει γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός στον Ρυθμό 94,9.





Η Καλομοίρα λίγους μήνες μετά το διαγωνισμό της Eurovision, πήγε στη Νέα Υόρκη, καθώς η αδελφή της γεννούσε. Αργότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Downtown, ανέφερε ότι δεν την μεταχειρίστηκαν σωστά και αποφάσισε να διακόψει την καριέρα της στο τραγούδι. Ο Μάκης Πουνέντης ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιο με τη Heaven Music δεν έχει λήξει και όποτε θέλει, ας επιστρέψει.

Λίγο καιρό αργότερα, η Καλομοίρα επέστρεψε στην τηλεόραση, ως παρουσιάστρια, με την ελληνική έκδοση του Big In Japan από το κανάλι του Alpha. Στον τελικό της εκπομπής, η Καλομοίρα παρουσίασε το τραγούδι Στο δικό μου ρυθμό. Για τη συγκεκριμένη εκπομπή η Καλομοίρα σε Πανευρωπαικό Φεστιβάλ κέρδισε δύο βραβεία, το Καλύτερο Σόου 2009 αλλά και το Καλύτερο Ριάλιτι Σόου 2009.





Έχει εμφανιστεί επίσης, στο Good Morning America όπου της πήρε συνέντευξη η Katie Couric, στο Access Hollywood, FOX, και έχει κάνει ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από βίντεο για την Eurovision, στην Oprah. Έχει δουλέψει με τους Coturra, FatMan Scoop, Δέσποινα Βανδή, Nίκο Mακρόπουλο, και Έλλη Κοκκίνου.

Το 2009 η Καλομοίρα τραγούδησε σε ελληνικά club στη Νότια Αμερική. Μερικές από τις εμφανίσεις της ήταν στην Νέα Υόρκη στις 26 Απριλίου, στο Λος Άντζελες στις 25 Ιουνίου, στο Τορόντο στις 27 Ιουνίου. Αργότερα τραγούδησε και στο Σαν Φρανσίσκο στις 8 Νοέμβρη.

2010 - Promotion, Get The Job, Please Dont Break My Heart, ο Γάμος, I Do & Britney Spears

Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν αντιπρόσωπος στην Dominos Pizza και στο JLo Shop της Ελλάδας. Αργότερα, αποφάσισε να επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια με την εκπομπή Greek Idol από το κανάλι του Alpha, αλλά τελικά η Άντα Λιβιτσάνου πήρε τον ρόλο της παρουσιάστριας. Όμως, η Καλομοίρα έκλεισε συμφωνία στο Getitnow.gr, παρουσιάζοντας το πρώτο μεγάλο online reality διαγωνισμό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τίτλο Get The Job, το οποίο έγινε μέσα σε ένα μεγάλο περίπτερο στο The Mall Athens.

Επιπλέον τον Ιανουάριο, μέσα από το Twitter ανακοίνωσε ότι επιστρέφει δυναμικά στο τραγούδι, από την εταιρεία όπου τόσα χρόνια την στήριζε, την Heaven Music, αν και είχε προηγηθεί πρόταση συνεργασίας από τον Φοίβος και την εταιρεία του Spicy. Σκηνοθέτης του cd single Please Don't Break My Heart, ήταν ο σκηνοθέτης της Beyonce.



Στις 9 Μαΐου η εκπομπή Chart * Show - Your Countdown καταχώρησε το τραγούδι Secret Combination στην κατηγορία των 30 καλύτερων τραγουδιών της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision, και συγκεκριμένα στη 2η θέση.

Λίγο καιρό αργότερα, η Καλομοίρα επέστρεψε στην Αμερική για τον γάμο της με τον αγαπημένο της Γιώργο Μπούσαλη, με τον οποίο παντρεύτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2010, στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου στο Long Island.

στη Νέα Υόρκη. Την επόμενη μέρα το περιοδικό Perfect Wedding κυκλοφόρησε το καινούργιο single της Καλομοίρας με τίτλο I Do.



Το Νοέμβριο, το tralala.gr πήρε συνέντευξη από την Britney Spears και στην ερώτηση αν ξέρει κάποιο έλληνα καλλιτέχνη ή κάποιο ελληνικό τραγούδι, απάντησε ότι ξέρει τους Καλομοίρα, Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου και Νάντια Μπουλέ. Επιπλέον, απάντησε ότι της αρέσει πολύ το τραγούδι Secret Combination.

2011 Πανεπιστήμιο, This Is The Time & World Tour

Το Φλεβάρη του 2011 η Καλομοίρα επέστρεψε ως φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Northern Virginia Community College στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Ιούνιο του 2011 η Καλομοίρα επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από 8 μήνες απουσίας στην Αμερική, και παρουσιάζει για πρώτη φορά το καινούργιο τραγούδι της This Is The Time. Το This Is The Time κυκλοφόρησε σε digital single. Το καλοκαίρι, η Καλομοίρα ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο., ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το video clip του.



Μετά από μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, η Καλομοίρα επέστρεψε στην Αμερική για ενα World Tour live εμφανίσεων. Πολλές πρόβες μαζί με μια ομάδα χορευτών για την συναυλία, η οποία έγινε στις 16 Σεπτέμβρη. Χορογράφος της για αυτή τη συναυλία στην Αριζόνα ήταν ο Bijan. Μετά από αυτή τη συνεργασία, ακολούθησε η συναυλία στις 9 Οκτώβρη στο Τορόντο.

Η επόμενη συναυλία της Καλομοίρας έχει τίτλο Bring in 2012 with Kalomira!, καθώς η Καλομοίρα έδωσε μια φιλανθρωπική συναυλία, για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον, αλλάζοντας χρόνο εκεί.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες