Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

πορτραιτα¨...Κίτρινα Ποδήλατα: Αυθεντικά Rock..! kitrina podilata

Τα Κίτρινα Ποδήλατα είναι μια από τις λίγες καλές ελπίδες για Rock που έχουν απομείνει στην χώρα μας. Συνδυάζουν υπέροχες μελωδίες, ταλέντο, σκηνική παρουσία και άποψη! 

Φέτος συμπληρώνουν δέκα χρόνια μουσικής παρουσίας και η ευχή που μένει να κάνουμε σβήνοντας τα δέκα κεράκια είναι να μας χαρίσουν πολλά πολλά ακόμη τέτοια μουσικά ταξίδια..

KITRINA_PODILATA-photo_9014_big__photo__
Το συγκρότημα βρίσκεται στο χώρο της δισκογραφίας από το 2000 και αποτελείται από δύο αδέρφια, τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο Παντελιά.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά που έχουμε στα χέρια μας από τα Κίτρινα Ποδήλατα, είναι ο δίσκος που φέρει το όνομά τους! 

Ο πρώτος τους δίσκος κατάφερε να δείξει στο κοινό ότι κάτι νέο και ελπιδοφόρο έρχεται στην μουσική σκηνή.. 

Με ήχους σαφώς πιο απαλούς από αυτούς που έχουν πλέον και με δυνατό το στιχουργικό τους κομμάτι, τα Κίτρινα Ποδήλατα έκαναν αισθητή την παρουσία τους κυρίως μέσα από τα τραγούδια: 

«Πάει Τόσος Καιρός», «Ποτέ Δε Θα Με Αφήσεις» και «Ποτέ Ξανά».


Η δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά δεν άργησε να έρθει, για αυτό το 2001, κρατάμε στα χέρια μας το «Να Σε Δω Να Γελάς»..

Ο δίσκος που έκανε τα Κίτρινα Ποδήλατα ευρέως γνωστά και που τους χάρισε την μεγαλύτερη ίσως επιτυχία τους μέχρι και σήμερα! 

Το «Μη Μ' Αγγίζεις» αποτελεί ένα από τα αγαπημένα τραγούδια πολλών ανθρώπων και καταφέρνει να συνδυάσει την ποιότητα, τη διαχρονικότητα αλλά και να γίνει ραδιοφωνικό.

Άλλη μεγάλη επιτυχία του δίσκου και το ομότιτλο τραγούδι:

«Να Σε Δω Να Γελάς» αλλά και «Βράδυ του Αυγούστου».



Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2003, το «Τα Λόγια Είναι Δρόμοι» είναι πραγματικότητα!

Επιτυχία γνώρισαν μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Ανοίγω Πανιά», «Κάθε Τέλος Μια Αρχή» και «Πότε Θα Με Μάθεις»! 

Τα Κίτρινα Ποδήλατα έχουν ήδη αρχίσει να αποκτούν το δικό τους κοινό αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην μουσική..
 kitrina


Στίγμα που βρήκαν πολύ περισσότερο μέσα από το «Μη Φεύγεις... 504 χλμ. 

Βόρεια της Αθήνας», που αποτέλεσε και μουσικό Soundtrack της ομώνυμης ταινίας και σίριαλ!

Το «Ταξιδεύω Το Εγώ Μου», αποτελεί από τα καλύτερα rock τραγούδια και ακούγεται δυνατά μέχρι και σήμερα! 

Αξίζει κανείς να δει τον παλμό των Fans όταν τα Κίτρινα Ποδήλατα το τραγουδάνε Live! 

Ο δίσκος πέρα από αυτό και δύο ακόμη κομμάτι ( Το Σ' αγαπώ, Ο ήρωας στο παράθυρό μου ) αποτελείται από ορχηστρικά κομμάτια που το συγκρότημα δημιούργησε για τις ανάγκες τις ταινίας.



Τα Κίτρινα Ποδήλατα το 2006, κυκλοφορούν τον «Χρόνο», έναν υπέροχο δίσκο που μας χάρισε μοναδικές μελωδίες..

Πολύ γνωστά τα τραγούδια «Κρύψου Από Εμένα», «Η Ζωή Σου Φωνάζει», «Τώρα Σιωπή», «Χρόνος», «Εδώ» και «Αυτά Που Έχεις Ξεχάσει».

Ένας δίσκος σταθμός στην καριέρα τους , με τα Κίτρινα Ποδήλατα να διανύουν τη φάση καλλιτεχνικής τους ωρίμανσης κυκλοφορόντας μια δουλειά που πραγματικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!



Επόμενος δισκογραφικός σταθμός, ένα Live Album.. Άλλωστε το δυνατό τους σημείο είναι τα Live.. 

Η καλύτερη δουλειά που είχανε να κάνουν είναι λοιπόν να βάλουν την συναυλιακή τους ενέργεια μέσα σε έναν δίσκο και το αποτέλεσμα από μάγεψε! 

Αυτό όμως που μετράει πάνω από όλα είναι ο φιλανθρωπικός σκοπός του δίσκου, καθώς το Live Album "Η Ζωή Σου Φωνάζει" δημιουργήθηκε από τους δύο νέους με σκοπό τα χρήματα να κατατεθούν στο Σύλλογο «Φλόγα».
                         kitrina2


3 χρόνια μετά τον Χρόνο ( που ήταν ολοκληρωμένη studio δουλειά με νέα κομμάτια ) και με το πολύ πιστό κοινό τους να περιμένει τα Κίτρινα Ποδήλατα κυκλοφορούν την «Ανάδυση».

Ο δίσκος αυτός κλείνει μέσα του και μια πολύ μεγάλη επιτυχία που άγγιξε πολύ κόσμο και πολλές ιδέες και αυτό δεν είναι άλλο από το «Θα Πάρω Φόρα»!

Ο εν λόγω δίσκος μας συστήνει τα Κίτρινα Ποδήλατα φανερά ανανεωμένα με νέο πολιτικό – κοινωνικό ύφος που μας αρέσει πολύ! 

Κλείνοντας μέσα την αυθεντικότητα και το μεράκι για δουλειά που τους διακατέχει, χαρίζουν στο κοινό έναν δίσκο που αν μη τι άλλο σε βάζει στην διαδικασία προβληματισμού..

Τα τραγούδια αγάπης δεν λείπουν φυσικά από το δίσκο – ένα από αυτά και το υπέροχο ντουέτο με την Δήμητρα Γαλάνη, Ξένη Ακτή – αλλά εκείνο που τον χαρακτηρίζει θα λέγαμε ότι είναι το μήνυμα που προσπαθούνε να περάσουν! 

Χωρίς τα χρώματα ενός πολιτικούς κόμματος και φέρνοντας στο προσκήνιο τον άνθρωπο και το μέλλον της νέας γενιάς, τα Κίτρινα Ποδήλατα καταφέρνουν να πείσουν και τους μουσικά πιο δύσπιστους!

Τα: «Ξένη Ακτή», «Βαθιά Πληγή», «Θα Αντέξω», «Θα Πάρω Φόρα» και «Στα Σύννεφα» είναι τραγούδια που σίγουρα δεν θα βαρεθούμε να ακούμε!


Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και concept, λίγο καιρό μετά κυκλοφορούν και το Single «Τι Είναι Κράτος» που επίσης γνωρίζει μεγάλη επιτυχία! 

Αυτό μέχρι το νέο τους δίσκο.. Το «10»! Με το 10 σφραγίζουν 10 χρόνια καλής μουσικής, 10 χρόνιας πιστής αφοσίωσης στην τέχνη, 10 χρόνια δυναμικών Live και μια υπέροχη σχέση με το κοινό τους!


Τι είναι αυτό που κάνει τα Κίτρινα Ποδήλατα να ξεχωρίζουν μέσα από τους πολλούς καλλιτέχνες που προσπάθησαν να δείξουν την αξία τους στη ροκ μουσική? 

Η αυθεντικότητα και η αλήθεια τους θα έλεγα με σιγουριά! Είναι ένα συγκρότημα αληθινής άποψης ! 

Άποψης που δεν κλείνεται πολιτικά αλλά γενικεύεται σε άποψη πάνω στην τέχνη, πάνω στο σεβασμό, πάνω στα «Όχι» που πρέπει να πεις για μην κάνεις εκπτώσεις στην δουλειά σου και πάνω στο LifeStyle που επιτάσσει η εποχή μας!
KITRINA_PODILATA-photo_9090_photo__


Οι ίδιοι διαθέτουν ένα φανατικό κοινό που τους ακολουθεί ακόμη και εκτός Αθηνών! 

Έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον κόσμο τους, να αναπτύξουν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, να γίνουν γνωστοί χωρίς ποτέ να γίνουν μαϊντανοί!

Όταν κυκλοφόρησαν το «Η Ζωή Σου Φωνάζει», ήταν ολοφάνερο ότι δεν είναι ένας απλός δίσκος αλλά ένας δίσκος όπου κατάθεσαν την ψυχή τους!

Τα Κίτρινα Ποδήλατα εκείνη την εποχή έδωσαν τις περισσότερες συνεντεύξεις που έχουν δώσει ποτέ τους και μιλώντας ελάχιστα εως καθόλου για τους ίδιους αλλά πολύ περισσότερο για την ελπίδα που πρέσβευαν! 

Ελπίδα που δεν είναι άλλη από εκείνη που εκφράζουν μέσα από το τραγούδι «Η Ζωή Σου Φωνάζει» και πραγματικά αγγίζει την ψυχή σου.. 

Ένα τραγούδι αφιερωμένα στα παιδιά του Συλλόγου Φλόγα που δίνουν γεμάτα αξιοπρέπεια τη δικιά τους μάχη αλλά και αφιερωμένο σε όλους όσους μάχονται καθημερινά!


Παρακολουθώντας την πορεία τους, αυτό που κατάλαβα είναι ότι σίγουρα ήθελαν καιρό να ασχοληθούν με θέματα όπως αυτά με τα οποία ασχολούνται στο δίσκο «Ανάδυση» αλλά προς τιμήν τους περίμεναν την δικιά τους ωρίμανση και την κατάλληλη στιγμή.. 

Εκείνη τη στιγμή που το κοινό θα τους είχε ήδη γνωρίσει και θα πίστευε τα όσα λέγανε γιατί θα ήξερε ότι κρύβουν μέσα τους μια αλήθεια! 

Το «Θα Πάρω Φόρα», συνδυάστηκε με ένα πολύ δυστυχές περιστατικό.. 

Με το θάνατο του Αλέξη, καθώς τα Κίτρινα Ποδήλατα το είχαν ερμηνεύσει την προηγούμενη ημέρα στους Ράδιο Αρβύλα.

Στις μετέπειτα εμφανίσεις τους, φυσικά και αφιέρωσαν αυτό το τραγούδι στο αδικοχαμένο παιδί αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν! Δεν έβγαλαν Single, δεν μίλησαν παντού για αυτό, δεν πήραν σβάρνα τις εκπομπές και τα ραδιόφωνα! 

Προτίμησαν να είναι το τραγούδι της κοινωνικής κατακραυγής για την βία που υπάρχει γύρω μας και θύμα της είχε ένα δεκαεξάχρονο παιδί, παρά να γίνουν οι ίδιοι Star και να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες!


kitrina3
Τα Κίτρινα Ποδήλατα με την πορεία τους στο χρόνο, τις συνεργασίες τους και την συνολική στάση τους απέναντι στα δρώμενα, δείχνουν ότι θα μας απασχολούν ( ευτυχώς ) για πολλά χρόνια ακόμη! Περιμένουμε τα καλύτερα γιατί μας έχουν μάθει ότι ο πήχης ανεβαίνει από δίσκο σε δίσκο... !

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες