Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Πλούταρχος | Giannis Ploutarxos

Είναι γνωστός και ως το «καλύτερο παιδί» και όχι άδικα. Ο Γιάννης Πλούταρχος | Giannis Ploutarxos –ή αλλιώς Γιάννης Κακοσσαίος- με καταγωγή από τον Ορχομενό Βοιωτίας, γεννήθηκε και έζησε εκεί μέχρι τα 16 του χρόνια...


Από εκεί και πέρα αποφάσισε να ζήσει το όνειρό του, και να το κυνηγήσει: το τραγούδι.Σήμερα βέβαια έχει φτιάξει ο ίδιος τη δική του οικογένεια, με τέσσερα μάλιστα παιδιά και μια πολυαγαπημένη σύζυγο. Ας πάμε όμως στην αρχή... 

Με το που έρχεται στην Αθήνα, δουλεύει σε διάφορα μαγαζιά σαν «νέος» που είναι, αλλά γρήγορα απογοητεύεται από τις δύσκολες συνθήκες της νύχτας.Ο Γιάννης Πλούταρχος| Giannis Ploutarxos αποφασίζει να ακολουθήσει το σλόγκαν «Μάθε τέχνη κι άστηνε...» κι έτσι γρήγορα πιάνει δουλειά σαν κομμωτής, για να μπορεί να καλύπτει τις οικονομικές του ανάγκες.

Παρόλα αυτά το σαράκι που είχε μέσα του για τη μουσική δεν τον αφήνει σε ησυχία, και λίγοκαιρό αργότερα κάνει κι άλλη προσπάθεια να βγει στο τραγούδι. Τα καταφέρνει, τραγουδώντας σε μαγαζιά της παραλιακής στην αρχή, και μετά σε μαγαζιά της Αθήνας δίπλα σε μεγάλους τραγουδιστές όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ρίτα Σακελλαρίου και ο Γιώργος Μαζωνάκης. 

Το 1998 κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με το ψευδώνυμο «Πλούταρχος» και με τίτλο «Μόνο εσύ». Ο δίσκος πάει καλά για νέο καλλιτέχνη και το κοινό αρχίζει να παίρνει μια πρώτη γεύση της φωνής του και του ταλέντου του. 

Λίγο αργότερα έρχεται το ντουέτο με τον Στέλιο Διονυσίου στην «Ορεστιάδα» αλλά και με την Κωνσταντίνα στο «Η καρδιά μου είναι ζαλισμένη». Το μεγάλο «μπαμ» έρχεται το 2000 με το δίσκο «Υπήρχαν όρκοι» το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια έρχεται το 2001 με τις «Μικρές φωτογραφίες του» που πουλάει πάνω από 150.000 αντίτυπα, ενώ ένα χρόνο αργότερα μας εξηγεί οτι «Δεν είν’ ο έρωτας παιδί της λογικής». 

Κάνει τεράστια επιτυχία, τόση που το CD επανακυκλοφορεί με έξτρα υλικό για τους θαυμαστές του και γίνεται τρις πλατινένιο. Πλέον στη νυχτερινή Αθήνα όλοι ξέρουν τον Πλούταρχο και μάλιστα για τους θαυμαστές του είναι απλά «Ο Γιάννης». 

Το επόμενο αριστούργημα του Γιάννη Πλούταρχου ακούει στο όνομα «Πάει λίγος καιρός...» στην επανακυκλοφόρηση του οποίου περιέχεται και το «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου...» του Μίκη Θεοδωράκη. Περιττό να πούμε οτι κι αυτό γνωρίζει τεράστια επιτυχία. 

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Πλούταρχος| Giannis Ploutarxos κερδίζει συνεχώς πόντους στην εκτίμηση του κοινού, την οποία εξαργυρώνει με πολλά μουσικά βραβεία, με πωλήσεις αλλά και με πολλαπλασιασμό των οπαδών του. Την περίοδο 2005 έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία του στο εξωτερικό με μεγάλες πόλεις-σταθμούς όπως : 

Νέα Υόρκη, Τορόντο, Βοστόνη, Σικάγο, Μελβούρνη, Σίδνεϊ, Γιοχάνεσμπουργκ αλλά και Λευκωσία. Μετά τις περιοδείες που τον έκαναν γνωστό και στους Έλληνες της διασποράς, ήρθε η ώρα για νέα δισκογραφική δουλειά. «Όλα σε σένα τα βρήκα» με συνεργάτες τρανταχτά ονόματα όπως οι Αντώνης Βαρδής, Νίκος Τερζής και άλλοι, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να επιστρέφει και στις πίστες.

Το 2006 έρχεται κι άλλη δισκογραφική δουλειά με τα «Κρυμμένα μυστικά» τα οποία άρχισαν να «λέγονται από στόμα σε στόμα» και με το παραπάνω, αφού έγιναν δύο φορές πλατινένια. Φυσικά μετά από τέτοια πορεία, ακολουθεί ένα έργο –συλλογή των καλύτερων στιγμών του με τίτλο “Best of”, το οποίο ακολουθεί φυσιολογικά το δρόμο της πλατίνας... 2008 και «Ό,τι γεννιέται στην ψυχή», γίνεται και πλατινένιο, ενώ το 2009 ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία η οποία και σημειώνει τεράστια επιτυχία, με το τραγούδι «Το φωνάζω» να γίνεται «ύμνος» στα καλοκαιρινά ελληνάδικα. Εχει κυκλοφορήσει τα εξής: «Γιάννης Πλούταρχος» - CD Single (1998) «Μόνο εσύ» (1998) «Υπήρχαν όρκοι» (2000) «Μικρές φωτογραφίες» (2001) «Δεν είναι ο έρωτας...παιδί της λογικής» (2002) «Πάει λίγος καιρός» (2003) «Όλα σε σένα τα βρήκα» (2005) «Κρυμμένα μυστικά» (2006) «Στιγμές» (2007) [Best of + 6 νέα τραγούδια] «Ο,τι γεννιέται στην ψυχή» (2008) «Το φωνάζω» (2009)           Videos:









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες