Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η καριέρα του Κώστα Μαρτάκη σε 10 βίντεο...

Ο Κώστας Μαρτάκης είναι ο πιο υποσχόμενος ποπ σταρ των τελευταίων χρόνων με διεθνή προβολή και διαδοχικές ραδιοφωνικός επιτυχίες...



Ίσως να είναι από τους καλλιτέχνες που η εξαιρετικά όμορφη εικόνα του να τον αδικεί, κάνοντας μια μεγάλη μάζα του μουσικού κοινού να μην προσέχει τις φωνητικές του ικανότητες. Ας μην ξεχνούμε όμως ότι πέρα από τη θέση 19 στη λίστα του E!Entertainment για τους 25 πιο σέξι άντρες του πλανήτη το 2008, έλαβε και τη δεύτερη θέση το 2007 στο New Wave Festival που αναδεικνύει τα νέα αστέρια της διεθνούς μουσικής.


Η βιντεογραφία του χαρακτηρίζεται από ομορφιά, ερωτισμό, μόδα και στυλ.


Ας ξεκινήσουμε:


1.Θέλω Επειγόντως Διακοπές (2006)


Ο 22χρονος Κώστας μετά τη θητεία του στο Dream Show συστήνεται στο ευρύ κοινό με το πρώτο του single «Θέλω Επειγόντως Διακοπές» το Νοέμβριο του 2006 σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Νίκου Γρίτση. Με φόντο τη θάλασσα και μια ιστορία καλοκαιρινού έρωτα, ο γοητευτικός Μαρτάκης δεν αργεί να γίνει το νέο ποπ είδωλο της ελληνικής μουσικής.


2.Όνειρα Μεγάλα (2007)


Η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου «Ανατροπή» γίνεται μέσα στο 2007 και συνοδεύεται από 9 singles και 6 βίντεο κλιπ. Το κλιπ του «Όνειρα Μεγάλα» γυρίστηκε στη χιονισμένη Μόσχα, αφού ο Κώστας είχε από το ξεκίνημα της καριέρας του κύκλο θαυμαστών –κυρίως γυναικών- στη Ρωσία και άλλες χώρες του ανατολικού block. Με μερικά βλέμματα στα σχόλια που συνοδεύουν το βίντεο στο youtube, παρατηρούμε σχόλια στα Ρώσικα, τα Αγγλικά, τα Πορτογαλικά, βλέποντας το ρεύμα του Μαρτάκη ανά τον κόσμο.


3.Φίλα Με (2008)


Το φθινόπωρο του 2008 γύρισε το κλιπ για το τραγούδι «Φίλα με» που αποτελεί διασκευή του ισπανόγλωσσου "Torre de Babel" του David Bisbal. Στο βίντεο τον βλέπουμε σε ρυθμούς ερωτικού Tango χορού να παρακινεί την παρτενέρ του να γίνει η πιο μεγάλη φαντασίωσή του. Το «Φίλα Με» κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εγχώριες ραδιοφωνικές επιτυχίες του καλοκαιριού, ενώ κλείνει την 50αδα των πιο παιγμένων τραγουδιών στο ελληνικό airplay για το 2008. Περιλαμβάνεται στην Deluxe έκδοση του ντεμπούτου του «Ανατροπή».


4.Πιο Κοντά (2009)


Ο δεύτερος δίσκος του Μαρτάκη με τίτλο «Πιο Κοντά» έφερε έναν πιο φρέσκο ήχο, με το title track και άλλα 4 τραγούδια σε παραγωγή από τους Σουηδούς Holter/Erixson έγινε πλατινένιος στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του. Το κυπριακό site music.net.cy χαρακτήρισε τον δίσκο ως «έναν από τους καλύτερους ποπ δίσκους των τελευταίων ετών, ανεβάζοντας τον πήχη της ποπ μουσικής. Πράγματι, ο νέος ήχος που έφερε ο δίσκος ήταν κάτι το διαφορετικό ίσως λόγω της σουηδικής παραγωγής. Το βίντεο του «Πιο Κοντά» βρίσκει τον Μαρτάκη ξυρισμένο καθώς το γύρισε σε άδεια από τον στρατό όπου υπηρετούσε και παρουσιάζει τον τραγουδιστή διαφορετικό από ότι τον είχαμε πρωτογνωρίσει. Αφήνουμε τα πλάνα με τους κοιλιακούς και την εξωτερική εμφάνιση που σίγουρα διαθέτει ο τραγουδιστής, και μπαίνει χορογραφία και ευρωπαϊκή εικόνα. Το τραγούδι γίνεται Νο1 ραδιοφωνικό hit στα charts διαφόρων ραδιοφωνικών σταθμών. Στον δίσκο υπάρχει και η αγγλική εκδοχή του τραγουδιού με τίτλο «Dance On Me».


5.Αγάπη μου (Loving You)


Μια συνεργασία έκπληξη ήταν αυτή με την Desi Slava την τραγουδίστρια από την Βουλγαρία για το τραγούδι «Αγάπη Μου/Loving You». Οι δύο καλλιτέχνες είχαν συνεργαστεί στα δικά μας Mad Video Music Awards με το τραγούδι «Mercy» της Duffy. Το «Αγάπη Μου» έχει αγγλικό στίχο, αλλά στο ρεφρέν ακούγεται η λέξη «Αγάπη μου» και διακρίνεται για την μουσική των Symphonics . Το βίντεο έχει αισθησιακές εικόνες και αποτελεί ίσως το πιο καυτό κλιπ της βιντεογραφίας του τραγουδιστής. Κοιτώντας τους 3 δίσκους μπορούμε να παρατηρήσουμε πως έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο μεταξύ τους κάτι που κάνει πιο ενδιαφέρον το Μαρτάκη ως τραγουδιστή.


6.Κάνω Ότι Θες (2010)


Το τελευταίο single του «Πιο Κοντά» ήταν το «Κάνω Ότι Θες» με το αντίστοιχο βίντεο να είναι γυρισμένο σε ασπρόμαυρο. Το κλιπ διακρίνεται για το ενδυματολογικό του στοιχείο ενώ το κυρίαρχο μοτίβο είναι σκηνές ξιφασκίας. Ο Κώστας ερμήνευσε live το τραγούδι του μαζί με τους Vegas σε ένα medley με το δικό τους «Τους Πονάει» στα VMAs.


7.Άγριες Διαθέσεις (2011)


Το 2011 ξεκινά η προώθηση του τρίτου δίσκου του Μαρτάκη με τίτλο «Ένταση». Πρώτο promo single ήταν το «Άγριες Διαθέσεις» που συνοδεύεται από ένα art βίντεο κλιπ. Ξεκινά με τον τραγουδιστή να κάνει έναν ανήσυχο ύπνο και να βρίσκεται σε ένα νυχτερινό κλαμπ με τις γυναίκες να είναι ντυμένες με μόδα του προηγούμενου αιώνα.


8. Sex Indigo (2011)


Το καλοκαίρι του 2011 ο Μαρτάκης επιφύλασσε άλλη μια μεγάλη έκπληξη για το μουσικό κοινό, μια διεθνή συνεργασία με την Diana Diez. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, και έγινε διαθέσιμο στα i-tunes αρκετών από αυτών. Το αντίστοιχο κλιπ το σκηνοθέτησε ο Ουκρανός σκηνοθέτης Alan Badoev και ξεχωρίζει στη βιντεογραφία του τραγουδιστή για τα εφέ του. Ο Κώστας δοκιμάζεται σε κάτι πιο απαιτητικό, με αγγλικό στίχο, χορογραφία και άλλα στοιχεία που δε μας είχε συνηθίσει και κατάφερε να μεγαλώσει τον κύκλο των θαυμαστών του.


9. Αγκαλιά Μου (2011)


Το φθινόπωρο του 2011 ο Μαρτάκης κυκλοφόρησε το τρίτο promo single του «Ένταση» το «Η Αγκαλιά μου» ένα τραγούδι που αγαπήθηκε από το μουσικό κοινό. Το κλιπ του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία, με ένα κορίτσι να περιπλανιέται στους δρόμους απομακρυσμένη από την οικογένεια της.


10.Ένταση (2012)


Το ομότιτλο τραγούδι του τρίτου δίσκου του τραγουδιστή συνοδεύεται από ένα αξιοπρόσεκτο κλιπ που συζητήθηκε πολύ. Αποτελεί το τέταρτο τραγούδι που οπτικοποιήθηκε από τον δίσκο και επισφραγίζει πλέον το νέο κλίμα που ακολουθεί ο τραγουδιστής τα τελευταία 2 χρόνια, εντάσσοντας τη μόδα και την καλλιτεχνική άποψη στη βιντεογραφία του. Στο βίντεο συμμετέχουν η Βίκυ Καγιά και η Μαίρη Συνατσάκη. Η πλοκή θέλει τον Μαρτάκη να παραγγέλνει γυναίκες ρομπότ, τη Μαίρη Συνατσάκη να είναι η υπηρέτρια του και τη Βίκυ Καγιά να είναι η γυναίκα του που αποδεικνύεται πως είναι και αυτή ρομπότ. Το τραγούδι αποτέλεσε και το έναυσμα για το δεύτερο Madwalk το οποίο συμπαρουσίαζαν οι 3 τους με ένα performance που αποτελούσε σαν ένα sequel για το βίντεο. Το κλιπ του «Ένταση» έχει μόδα, στυλ, άποψη, σενάριο, αναδεικνύοντας τον Μαρτάκη ως το νέο μεγάλο βιντεογραφικό ίνδαλμα και σίγουρα θα σαρώσει σε υποψηφιότητες στα επερχόμενα Mad Video Music Awards. Από την περασμένη εβδομάδα, το team του Μαρτάκη με poll αναζητά το επόμενο single που θα οπτικοποιηθεί και ανεξάρτητα με το ποιο τραγούδι θα επιλέξει το κοινό, το σίγουρο είναι πως το βίντεο θα διακρίνεται για την εικόνα του και για τις ενδυματολογικές του επιλογές.



Επίσημη ιστοσελίδα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σελίδες